Hakuda
'Period of Training'. Soms gebruikt voor Kempo. Had invloed op Yoshin-Ryu

Ho-jutsu
Een 16de eeuwse onconventionele school (algemeen Kobudo genoemd) die het gebruik van de haakbus of Yo-ryu technieken onderwees.

Hero

In de oudste tijden was China verdeeld in zes koninkrijken. Qin, the koning van de noordelijke provincie, wordt gekweld door de constante dreiging van aanslagen op zijn leven. Zijn grootste vrees gaat uit naar de krijgers “Broken Sword”, “Flying Snow” en “Sky”. Op een dag treedt een man zijn paleis binnen, bewerend dat hij de drie krijgers heeft verslagen. Op uitnodiging van Qin vertelt hij hoe hij “Sky” versloeg in een duel en hoe hij de liefde van “Broken Sword” en “Flying Snow” heeft gebruikt om hen neer te slaan. Jet Li, Ziyi Zhang. Regisseur: Yimou Zhang.  2005

House of the Flying Daggers
 

Onder de heerschappij van de Tang dynastie rijst een geheime organisatie, genaamd “The House of the Flying Daggers”, op om de regering tegen te werken. Agent Leo wijst zijn collega Jin aan om een jonger danseres, genaamd Mei, te onderzoeken, omdat zij waarschijnlijk banden heeft met het Huis. Leo arresteert Mei, maar laat haar bevrijden door Jin. Op deze manier willen ze het vertrouwen van Mei winnen, zodat zij de politie naar de nieuwe leider van de geheime organisatie brengt. Maar niets is wat het lijkt… Ziyi Zhang, Takeshi Kaneshiro, Andy Lau. Regisseur: Yimou Zhang. 2004.