Full Contact
Een Karate stijl vooral ontwikkeld in de Verenigde Staten. Uitgevonden in 1974 door Mike Anderson en Jhoon Rhee als antwoord op het succes van de Bruce Lee films. Het succes kwam snel en de eerste kampioenschappen werden gehouden in Los Angeles. De Kata's zijn verwijderd en alle Japanse terminologie is vervangen door Amerikaanse woorden. Het grote succes deed competitie-varianten ontstaan, zoals Kick Boxing en Knock-down Karate.
Full Contact wedstrijden duren gewoonlijk 10 ronden. Esthetiek is volledig verdwenen. Alleen efficiŽntie telt. Net als bij het boksen is knockout door slagen en schoppen het doel. Wel wordt beschermende kledij gedragen, vooral voor hoofd en onderlichaam. Handschoenen en voetbeschermers zijn eveneens verplicht.
Savate en Boxe FranÁaise zijn de Europese vormen. In AziŽ vindt men het Thai Boksen

Full-nunch(aku)
Martial arts discipline uit de Verenigde Staten. Echte slagen worden aan een tegenstander toegebracht met Nunchaku om te winnen door knock-out. De vechters dragen een beschermende helm. Een zachtere wedstrijdvorm met flexibele Nunchaku geeft punten voor accurate raaktechnieken.

Fists Of Fury ***
Bruce Lee's eerste film gemaakt in Hong-Kong. Bruce Lee, Maria Yi, James Tien, Nora Miao. Regisseur: Lo Wei. 1972