Bersilat
Maleisische gevechtskunst opgericht in Sumatra door Minangkabau, een Indonesische vrouw. De oorsprong ligt vermoedlijk in een geïmporteerd Wushu uit China. Bersilat lijkt sterk op de dierenbewegingen in het Pentjak-Silat van Java. Er bestaan vele scholen, waarvan sommige de nadruk leggen op het ongewapende gevecht, andere op het gebruik van wapens. Uiteindelijk ontwikkelden zich twee stijlen. De sportieve vorm heet Sila-pulat, de echte gevechtsvorm is Sila-buah

Bo-jutsu
De kunst van het vechten met een houten staf van 1.6 tot 2.8 meter. Meestal rond, maar soms ook hexagonaal. De lange staf of Bo is ca 2.8 meter lang, de halflange staf of Tambo is ca 1.9 meter. Ook terug te vinden als Keibo bij de politie. Een korte staf Hanbo was een favoriet wapen bij de Ninja.

Boxe française
Europese stijl van Full contact.

Brotherhood of the wolf ***

Een mysterieus monster dwaalt moordend rond op het platteland van Gevaudan. Ridder Fronsac en Mani, een Mohawk indiaan zijn gezonden om het beest te vinden en te vernietigen. Hoewel de setting uit de periode van Lodewijk XV perfect is weergegeven, zijn de martial arts technieken duidelijk niet historisch correct. Ondanks deze anomalie is de film meer dan fascinerend en werden de gevechten prachtig verfilmd voor het zilveren scherm. Samuel Le Bihan, Mark Dacascos (Kung Fu middleweight champion van Europa van 1980 tot 1982), Monica Belluci, Jérémie Renier, Emilie Dequenne, Vincent Cassel. Regisseur: Christophe Gans. 2002.

Bruce Lee Curse Of The Dragon ***
Centraal in deze film staan zijn leven en zijn atletische kunst. Bevat zeldzame opnamen. Zijn kindertijd en vroegtijdige dood worden ook besproken. Bruce Lee, James Coburn, Linda Emery Lee, Brandon Lee, Chuck Norris. Regisseur: Fred Weintraub, Tom Khun. 1993.