Magic The Gathering
De invloed van de Japanse Samourai-geschiedenis uit zich in de editie van een populair grafisch kaartspel Magic The Gathering en met name in de editie Champions of Kamigawa.
Ontspanning, fantasie en epische strijd vinden zichzelf in een moeilijk kaartspel waar het grafische element een zeer grote rol speelt. Wedstrijden worden georganiseerd op alle niveaus, ook wereldkampioenschappen.
Verzamelaars betalen vaak veel geld voor sommige zeldzame kaarten. Meer informatie op www.wizards.com.


Mallavidya
Zie Kalaripayat

Marlowe ****
Adaptatie van Raymond Chandler's The Little Sister. James Garner speelt Philip Marlowe die gehuurd wordt om een man te vinden. Bruce Lee is één van diegenen die wil dat Marlowe de zaak laat vallen. James Garner, Gayle Hunnicutt, Caroll O'Connor, Rita Moreno, Sharon Farrell, illiam Daniels, Jackie Coogan, Bruce Lee. Regisseur: Paul Bogart. 1969.

Muay Thai
De Thaïse naam voor Thai Boxing.

Million Dollar Baby *****

"Winners are simply willing to do what losers won't" 

De vervreemde bokser trainer Frankie Dunn blijft de eenzaat in al zijn relaties, tot Maggie Fitzgerald zich in zijn gym inschrijft. Maggie's pure vastberadenheid en enorme wilskracht overhalen hem uiteindelijk toch; zij het aanvankelijk met tegenzin geeft hij toe haar te trainen. Door wederzijdse inspiratie, ontdekken ze een gezamelijke bezieling waardoor ze de pijn en het verlies uit hun verleden overstijgen. Zij worden geconfronteerd met het ultieme gevecht dat van hen het uiterste aan hart en moed zal vergen. Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman. Regisseur: Clint Eastwood. 2004.