Tengu
'Spirit of the samurai'. Zie Clubgeschiedenis
De Tengu-legende heeft een vreemde evolutie gekend en had zijn invloed in verschillende richtingen. Het volgende citaat komt uit een interactief tekst-avonturenspel 'Dark Castle':

Misschien zijn karasu wel de meest ongewone Tengu. "Een combinatie van menselijke en kraaiachtige karakteristieken. Karasu worden vaak gezien met een shakujo, een staf met ringen-tip. Dit wapen beschermt de drager tegen magische toverspreuken en zijn zeer nuttig om demonen uit te drijven. In een gevecht kan de ringen-tip een zwaard verstrikken en doen breken." "Tengu bewaakten zeer jaloers hun territorium en straften iedereen streng die erin binnendrong. Soms werden ze ook vereenzelvigd met de geesten van wraakzuchtige doden en veel getuigenissen geloofden dat ze bezit konden nemen van de levenden. Na verloop van tijd leerden de bewoners van bergdorpen met de Tengu co-existeren. Tot op heden plaatsen ze nog steeds rijst en ander voedsel aan hun deur, om hun bovennatuurlijke buren gunstig te stemmen."

Hoe zit het met Tengu-invloeden in de literatuur. Bijgevoegd vind je hoofdstukken uit het boek "The Shapeshifter Wars". Met dank aan Stephen Pantling voor zijn hulp. Enkele karakters in deze 'Sword And Sorcery' roman zijn Tengu-strijders. Er bestaat momenteel echter nog geen Nederlandse vertaling. Regelmatig worden vervolgen gepubliceerd.


Kaart van Nuit
Plan van het kasteel Tengu (Mail ons de naam en de plaats van het originele kasteel en win een T-shirt!)
The Shapeshifter wars: Hoofdstuk 1 - The Games (Acrobat Reader is hiervoor nodig)
The Shapeshifter wars: Hoofdstuk 2 - The Bonding
The Shapeshifter wars: Hoofdstuk 3 - Sweet Revenge


Wordt vervolgd...

Neem deel aan het verhaal en mail je eigen ideeŽn door naar mij...

Tenjin Shin-yo-ryu
Een beroemde Ju-Jitsu stijl opgericht in Osaka als vertakking van de Yoshin-ryu. Deze stijl is gebaseerd op 124 Atemi technieken vermengd met wurgingen en immobilisaties.